Calorieen
Eiwitten
Fruit
Groente
Koolhydraten
Melkproducten
Mineralen
Vetten
Vezels
Vitamines

Voedingsmiddelen

Uw voeding website

Hier uw Bedrijfsnaam? | +Adres | +Postcode | +Plaatsnaam

Hier uw bedrijfsprofiel omschrijving inzake diensten en producten.

Telefoon : Uw telefoon nummer | Fax: Uw fax nummer

E-mail : [email protected] | www.domeinnaam.nl | Pagerank

Twitter Facebook Linkedin Google+ Youtube

Product Dienst / bedrijfsprofiel Aanbieding(en) Vacature(s)

* Uw voeding website vindbaar bij Google vanaf slechts € 495,- per jaar!

Onder voedsel wordt voornamelijk verstaan organisch materiaal: materiaal afkomstig van andere organismen. Voedsel voorziet dieren en sommige soorten micro-organismen van de voedingsstoffen die ze nodig hebben voor de opwekking van energie, en voor de groei en het onderhoud van hun eigen cellen/weefsels. Organismen die hun voedingsstoffen betrekken van andere organismen worden hetero-troof (Grieks voor anders-voedend) genoemd. Organismen die in staat zijn organisch materiaal uit anorganisch materiaal te produceren worden autotroof (Grieks voor zelfvoedend) genoemd. Zij maken hun eigen organische stoffen (koolhydraten, eiwitten), bijvoorbeeld de planten via fotosynthese. Dankzij de levensmiddelentechnologie en nieuwe bereidingswijzen veranderde en verbeterde ons voedsel. Moderne conserveringstechnieken maakten het mogelijk voedsel lang te bewaren. In de jaren zestig kwam er een reactie op de industriëe massaproductie van voedsel. ommigen gingen zich toeleggen op de ecologische landbouw, waarvan de producten werden verkocht als biologisch of als (op de antroposofische voedingsleer gebaseerd) biologisch-dynamisch. Uit onvrede met de bio-industrie werden sommigen vegetariër of veganist. Tegenwoordig wordt de voeding van de westerse mens ingedeeld in een aantal categorieën: groente en fruit, brood, graanproducten, aardappelen, rijst, deegwaren en peulvruchten, zuivel, vleeswaren, vis, ei en vleesvervangers, vetten en olie, dranken, snoep, koek(jes), gebak en snacks. De schijf van vijf is een hulpmiddel dat in Nederland wordt gebruikt in de voorlichting over goede en gezonde voeding, gericht op het grote publiek. Het idee is dat uit elk van de vijf groepen van voedingsmiddelen iedere dag een keuze wordt gemaakt, en die keuzen in de maaltijd van die dag te verwerken. Groente en fruit,Brood, pasta en peulvruchten, Vis, vlees(waren), zuivel, ei en vleesvervangers, Vetten en olie en Vocht. De schijf van vijf geeft behalve vijf groepen voedingsmiddelen ook vijf regels, of aanbevelingen: Eet gevarieerd, Niet te veel, Gebruik minder verzadigd vet, Eet volop groente, fruit en brood en let op voedselhygiëne.